Safety first met onze sensoren

Om een optimale efficiëntie en veiligheid te waarborgen dienen er sensoren te worden geplaatst nabij de poort of slagboom. Hier vind je de mogelijkheden.

Fotocelset
Er wordt een zender en een ontvanger geplaatst voor een infrarode lichtbundel. Wanneer deze lichtbundel wordt onderbroken wordt een signaal naar de installatie verstuurd.

Fotocelgordijn
De infrarode stralen gaan niet simpelweg recht naar de ontvanger zoals bij een fotocelset. In dit geval gaan de lichtbundels in kruisverband heen en weer. Doordat de lichtbundels in kruisverband oversteken is het detectieveld veel groter, en dus interessanter voor terreinen waar veel verschillende types voertuigen passeren.

Lasersensor
Langs de slagboomkast wordt een laserpaal gemonteerd. 3 Laserstralen bepalen het detectieveld. Een lasersensor is een uitstekend alternatief ter vervanging van inductielussen van slagbomen. Wegenwerken zijn in dit geval niet nodig.

Lusdetectoren
Een detectielus is een magnetische spoel van koperdraad verzonken in het wegdek, waarmee met behulp van elektronica een magnetische storing wordt waargenomen. Deze verstoring wordt geïnterpreteerd als een voertuig op de plaats waar de lus werd geïnstalleerd.

Ultrasoonsensoren
Onze ultrasoonsensoren meten de afstand tot objecten binnen de detectiezone. Bevindt er zich een voertuig te kort bij de toegang? Dan kan de poort of slagboom niet sluiten.

Fotocelset
Fotocelgordijn
Fotocelgordijn M/S
Lasersensor
Lusdetectoren
Ultrasoonsensor